Geen kerkdiensten op zondag 15, 22, 29 maart en 6 april

By 13 maart 2020Kerkdiensten

Broeders en zusters,

**UPDATE**
Ook zondag 5 april aanstaande geen kerkdiensten
In lijn met de maatregelen die de overheid heeft genomen gaan ook de kerkdiensten op zondag 5 april aanstaande niet door. Dit betekent ook dat dan de gemeentezondag/jaarvergadering niet doorgaat! Evenzo zijn er tot 6 april aanstaande geen kerkelijke activiteiten. Op zaterdag 4 april aanstaande is er een nieuw bezinningsmoment. Dominee Ton van der Wekken gaat dan voor. Een en ander is te beluisteren via de kabel op tv kanaal 957 of 1957 en www.kerkomroep.nl
**UPDATE**

Naar aanleiding van de maatregelen die onze overheid heeft afgekondigd om het COVID-19 (Corona) virus in te dammen, heeft het moderamen zich beraden op de te nemen stappen.

  • De overheid heeft ten sterkste afgeraden om evenementen te organiseren waar meer dan 100 mensen aanwezig zijn.
  • Ook is aanbevolen aan ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid om waar mogelijk gezelschap te mijden.
  • Mensen met gezondheidsklachten dienen thuis te blijven tot deze klachten over zijn.

Het moderamen acht het wijs de aanbevelingen van de deskundigen en onze overheid op te volgen, en heeft daarom besloten op zondag 15, 22 en 29 maart aanstaande alle kerkdiensten NIET door te laten gaan.  Dit geldt ook voor alle andere activiteiten in de periode tot en met 31 maart aanstaande als catechisatie, club, kinderkerk, vergaderingen etc.

Het omzien naar elkaar blijft belangrijk, juist in deze omstandigheden. Aangezien ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid zo weinig mogelijk bezoek moeten ontvangen, beveelt het moderamen aan om ook telefonisch naar elkaar om te zien. Neemt u vooral per email of telefonisch contact op met uw wijkouderling als er nood is of ( pastorale) vragen zijn.

De eerstkomende zaterdagen 14, 21 en 28 maart aanstaande wordt er een kort bezinningsmoment gehouden om 19:00 uur. Dominee Ton van der Wekken zal dan gebed en schriftlezing uitspreken en een meditatie houden. Dit is op de gebruikelijke wijze te volgen via de kabel op tv kanaal 957 of 1957 en www.kerkomroep.nl Graag verwijzen wij u ook op de volgende mogelijkheden om komende zondag naar een kerkdienst te luisteren:

Internet:

10.30 uur www.beleefmee.nl   Kerkdienst GKV Amersfoort-Vathorst Ds. J. Smit

Facebook: 

10.30 uur pagina van beleefmee.nl Kerkdienst GKV Amersfoort-Vathorst dominee J. Smit

TV:

09.20 uur EO NPO2  Kerkdienst protestantse kerk René de Reuver scriba vd Protestantse kerk

10.00 uur Omrop Fryslân TV Kerkdienst vanuit de Martinikerk Franeker Ds. Sytze Ypma

Audio via de radio:

10.00 uur Omrop Fryslân Radio Kerkdienst vanuit de Martinikerk Franeker Ds. Sytze Ypma

Audio via de TV Kabel Noord:

10.00 uur via Kabel Noord 844  Groot Nieuws Radio vanuit de studio leest Ds. Ron van der Spoel een preek

Wij beseffen dat de genomen maatregelen een grote impact hebben op het kerkelijk leven en willen u laten weten dat  dit besluit biddend en na ampel beraad is genomen. Ook in dit opzicht dragen wij verantwoordelijkheid voor de gemeente. We zijn van mening dat de maatregelen passen bij de ernst van de situatie en weten ons in alles geborgen in Gods hand en Zijn Vaderlijke zorg.

Met een hartelijke groet,

het moderamen