Vandaag stond er niet zo veel op het programma. We zouden naar Berehove gaan om wat souvenirs te kopen en konden nog even gaan zwemmen. Het lijkt bijna elke dag wel een paar graden warmer te worden, dus het is wel heel erg fijn dat we elke dag de mogelijkheid hebben om nog even te zwemmen.

Na het ontbijt hadden Roelien en Martine een dagopening voorbereid. We moesten eerst bepaalde volgordes bepalen en zo gaan staan met de groep, zonder te praten. Van licht haar naar donker, oud naar jong en maat schoenen.
Als laatste ging het erom wie het sterkste was, dit moest worden bevestigd met een potje armpje drukken. Winnaar: Rob.
Om elkaar nog wat beter te leren kennen, moesten we daarna vragen beantwoorden over onder andere je hobby’s, werk of school.

Hierna zijn we richting Berehove gereden om wat souvenirs te kopen en de stad een beetje te verkennen. Toen de tank van allebei de busjes vol was gegooid met (hopelijk) diesel, kwamen we naar een half uur rijden aan in het stadje.
Bij de markt was het het moeilijk om iets goedkoops mee te krijgen. Door de bruiloft was er verder niemand mee die het Hongaars voor ons kon vertalen, dus de verkopers gooiden de prijs voor ons als rijke buitenlanders flink omhoog.
Gelukkig was er naast de markt ook een gewoon souvenirwinkeltje, waar iedereen wat leuks kon kopen voor het thuisfront.

Er waren al erg veel auto’s in de straat geparkeerd voor de bruiloft toen we weer terugkwamen. Op een gegeven moment kwam er een groep mensen aangelopen die bij naar het huis van de buren ging. Een tijdje later ging iedereen in een stoet naar de kerk onder begeleiding van muziek.
Het was erg leuk om te zien hoe ze de hele buurt ook mee lieten genieten van de bruiloft.

Nadat we nog even hadden gezwommen en gegeten hebben we ‘s avonds met zijn allen het moordspel gedaan. Heel fanatiek werden allemaal personages, wapens en locaties uitgebeeld. Ton heeft hierin echt een nieuw talent ontdekt.

Morgen gaan we een dienst meemaken in de kleuterschool van de Roma en gaan daarna met de kinderen voetballen en is er voor de meisjes een verwendag. Volgens David is er een code rood afgegeven voor morgen, dus we hopen dat het een beetje gaat lukken met het weer.

 

Leave a Reply