Nadat we het ontbijt op hadden, konden we nog even wat voor onszelf doen. Na de ervaringen van de twee andere jaren, hadden we besloten om de dienst in de plaatselijke kerk over te slaan. Om twee uur zouden we dan naar de kleuterschool van de roma gaan, om daar een dienst bij te wonen.

De dominee kon goed Duits praten en heette ons welkom en gaf ons de mogelijkheid om uit te leggen wat we hier deden en waar we vandaan komen. De liederen die werden gezongen, waren bijna allemaal qua melodie bekend. Het tempo van de nummers was ongeveer gelijk aan hun werktempo, maar de korte preek maakte de dienst precies lang genoeg. Na de dienst konden we de kinderschool bekijken. Erg leuk om te zien dat ze foto’s van vorig jaar opgehangen hadden in de school.

Na de dienst gingen we met de romakinderen voetballen en werden de meisje mooi opgemaakt en gewassen. Gelukkig was het wat bewolkt geworden en was het nog aardig uit te houden. Sommige kinderen hadden de shirts aan die we de afgelopen twee jaren hadden uitgedeeld. Ook herkende we veel van de kinderen en andersom ook. Uiteindelijk werd er erg fanatiek gevoetbald en zijn er in het dorp veel prachtige meisjes bijgekomen.

‘s Avonds zijn we nog even wezen zwemmen bij het watervalletje. Morgen is de laatste klusdag en is het de bedoeling dat we twee huisjes gaan verven.

Leave a Reply