Dag 8: De laatste klusdag

Vandaag zouden we twee huisjes gaan verven bij de roma. Na het ontbijt gingen we naar een armer stukje dan waar we ook al hadden geverfd. Nadat we de gaten in de muren hadden opgevuld met gips, konden we de muren blauw en oranje verven. Omdat de verf op waterbasis was en de muren in zeer slechte conditie waren, was het wel een verbetering met eerst, maar ook niet meer dan dat. Ook hier lag het meubilair weer bijna helemaal uit elkaar toen we het wilden verplaatsen.

In het andere huisje was het nog een stapje verder, want er zat geen plat plafond in het huis. Alleen het puntdak met veel gaten hield de zon een tegen en daarom hebben we voorgesteld om er een plafond in te zetten. Nadat we het materiaal hadden gekocht en wilden beginnen, zeiden de bewoners dat ze het zelf wel zouden doen. Of dat ook echt gaat gebeuren is nog maar de vraag, maar we hebben het in ieder geval geprobeerd.

Toen de eerste kamer bijna af was, bleek de blauwe verf te licht, volgens de vrouw die daar woonde. Dus toen konden we weer opnieuw beginnen en uiteindelijk is de blauwe kleur toch wel erg duidelijk zichtbaar geworden. De andere kamer werd weer oranje geverfd en toen dat klaar was, werden het laatste speelgoed uitgedeeld aan de kinderen die bij ons kwamen kijken. Toen we ze allemaal hadden uitgezwaaid gingen we weer terug.

Daarna zijn we nog even wezen zwemmen bij ons vaste zwemplekje. Nadat iedereen weer een beetje was afgekoeld gingen we eten bij Magdusca. Er stond dit keer een wat bekendere maaltijd voor ons klaar. Tomatensoep en schnitzel met aardappelpuree. Het eten hier in Oekraïne is altijd wel weer een dingetje, maar achteraf valt het toch altijd wel weer mee en hebben we elke keer weer heerlijk kunnen eten.

Morgen is alweer de laatste dan in Oekraïne en gaan we de dag doorbrengen bij een recreatieplas, waar we vorig jaar ook zijn geweest.

Leave a Reply