Fietsen voor internationaal Kerkenwerk, het verslag

By 20 mei 2012Activiteiten

Sponsoren kan

Hemelvaartsdag 2012
17 mei van 10.30 tot 21.30

In de morgen waren we in alle vroegte vertrokken naar de CGK van Dokkum. De CGK van Dokkum was ons startpunt. Eerst de Hemelvaartsdienst en daarna het vertrek. Tijdens de collecte mochten we nog even iets vertellen over de 4 verschillende goede doelen en de landelijke kerkendag. Voor de fietsactie werd bij de uitgangen nog een extra collecte gehouden. Na de dienst werden de banden nog even opgepompt en werden er nog bemoedigende woorden gesproken.
We konden met frisse moed op pad.

Dokkum – Urk
We waren net goed en wel onderweg, Damwoude binnen gereden en daar stond een gemeentelid vanuit Dokkum met bananen en een aanbieding voor een lekker kopje koffie. Dat konden we natuurlijk niet afslaan, dus lekker genoten van een vers bakkie. In verband met de kerkendag ging onze fiets route langs diverse CGK kerken in Fryslân. Dus in Damwoude konden we gelijk een mooie foto maken van de kerk, als een soort van stempel, een bewijs dat we daar zijn geweest. Zo gingen we met de Ipad langs de CGK van Broeksterwoude, Zwaagwesteinde, Veenwouden en die van Leeuwarden. Maar voor we die bezochten hebben we even geluncht bij Simon Hulshof en wat werkzaamheden gedaan voor de EO-jongerendag. Hier konden we de eerste foto`s op het net plaatsen en konden de mensen ons volgen via Facebook.
Na Leeuwarden was Sneek de volgende plaats van bestemming. Deze rit zou 21 kilometer zijn in volledige tegen wind en ging langs diverse dorpjes. Hier begonnen de eerste mentale tegenwerkingen en vraag je jezelf af: Waarom fiets je? Waarvoor doe je het? Dit gaat je niet lukken! Op de helft kregen we kots neigingen en begonnen we onze benen en billen te voelen. Hierdoor konden we merken dat we niet al te veel conditie hadden. Aangekomen in Sneek, konden we door naar het witte kerkje van de CGKV van Sneek. We hadden het gehad. Op naar de Mac om uit te rusten. Au! Of hadden we gewoon echt even eten nodig. Na elk twee wraps hebben we een half uur met de benen languit gezeten. Judith werd nog even telefonisch bemoedigd door haar thuis front en daarna zijn we weer op de fiets gestapt. De klok stond nu op 17.30.

Sneek, Lemmer en dan naar Emmeloord dit is 40 kilometers. Eerst dus maar even naar Lemmer. Met nieuwe energie vertrokken we. We begonnen onze benen en billen wel te merken, maar hadden het geluk van een beetje wind mee en een stel wat oudere fietsers die voor ons het tempo bepaalden.
Daar hebben we enorm voordeel van gehad. Hierdoor waren de 24 kilometers naar Lemmer erg goed te doen, nou ja, we begonnen onze ledematen wel te voelen. In Lemmer stonden heit en mem samen met Manuel bij de Mac. Hier konden we onze zoon weer even zien en omhelzen. We waren even als gezin bij elkaar. Maar we moesten ook gelijk weer door naar Emmeloord. Dus lang hebben we niet gewacht, waardoor we snel aan de 16 kilometer naar Emmeloord konden beginnen. Tijdens deze rit kregen we telefonisch support uit Brazilië, Jonathan de Jong, hij is samen met zijn gezin werkzaam in de miljoenen stad Belo Horizonte voor de organisatie Jeugd Met Een Opdracht. In Emmeloord konden we snel een foto maken van de CGK van Emmeloord en gingen we de laatste 12 kilometers naar Urk maken. Judith met haar billen nog op het zadel voorover op de fiets. Ik kon dat al niet meer, dus van mijn zadel. Als een wielerjournalist omschrijven we dat dit de laatste kilometers waren. En zo gingen we zingend, biddend en sprekend de laatste kilometers te gemoed. En daar lag Urk.

We hebben het gehaald! 110 kilometer.
Onze dank gaat uit naar sponsors, supporters en familie.

[picasaView album=’FietsenVoorInternationaalKerkenwerk’]

 

Leave a Reply